Algemeen

De Maassluisse Binnenstad; een met zorg bewaarde schat

De moderne stad Maassluis koestert een geheim dat door steeds meer mensen wordt ontdekt en gewaardeerd: haar historische kern, de Binnenstad. Niet vaak zullen plezierig winkelen en genieten van een historische omgeving zo harmonieus samengaan. Of het nu gaat om de gezellige Markt, met zomers zijn terrasjes, de karakteristieke Vlieten of de deels middeleeuwse Hoogstraat: het is er goed toeven en plezierig winkelen. De winkeliersvereniging Stadshart Maassluis maakt zich al een hele poos sterk om het authentieke en gastvrije karakter te behouden en te versterken. Op deze site presenteren we ons. We vertellen u graag iets over de rijke historie van dit oude Stadshart, over onze activiteiten, over onze leden en over hoe u ons kunt bereiken. En heeft u ons bereikt, dan is het parkeren ook nog eens geheel gratis!

Parkeren:
In het Stadshart van Maassluis kunt u op zondag, maandag, dinsdag en woensdag gratis parkeren op de parkeerplaatsen rondom het Stadshart. Ook op donderdag, vrijdag en zaterdag is parkeren gratis maar vergeet NIET om uw parkeerschijf neer te leggen! U kunt op deze dagen 2 uur vrij parkeren indien u uw parkeerschijf neerlegt.

Markt:
De wekelijkse markt wordt gehouden op vrijdag op de parkeerplaats die grenst aan de Arthur van Schendelstraat te Maassluis.