Classical Night Concert

Het Classical Night Concert in een nieuwe traditie in Maassluis. Het concert wordt georganiseerd door de Lions Maassluis en financieel ondersteund door de Govert van Wijnstichting. De licht klassieke muziek wordt o.a. gebracht door Maria Pedano, Sasha Mashina en Camerata Terra Reno (o.l.v. Marco Bons).

De kaarten (a 20 euro) zijn te koop bij Peeters en Vermeulen makelaars (Maasland), Ervaar Maassluis Info (Nieuwstraat 2) en via Events@lionsmaassluis.nl. Er zijn ook kaarten beschikbaar voor een dinerarrangement (€59,95). Voor het concert kan u dan genieten van een heerlijk driegangerdiner bij De Ridderhof in Maassluis. Let op: hiervoor zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus op = op.

De positieve baten van dit concert gaat uiteraard naar een goed doel. Het goede doel van dit jaar is “In Harmonie”.

Over In Harmonie
In Maassluis is vorig jaar een bijzonder project geboren, voortkomend uit een samenwerking tussen de Voedselbank Maassluis en de Maassluise Harmonie. Dragende krachten er achter zijn Joke en Jaap Cats. Zij hebben beide een hart voor vluchtelingenkinderen die in Maassluis samen met hun ouders een nieuw bestaan proberen op te bouwen. Via muziek willen ze daar een bijdrage aan leveren.

Als je uit een oorlogsgebied komt draag je vaak een trauma met je mee. Muziek kan dan een hulpmiddel zijn om de ellende even te vergeten. Zo ontstond een muziekgroep van jongeren, die door verschillende leden van de harmonie begeleid werden, soms van de eerste noot af. Kinderen van gezinnen uit Syrië, Irak en andere vluchtelingen spelen enthousiast op trom, trompet, piano, blok- en dwarsfluit, saxofoon, klarinet en keyboard. Het enthousiasme waarmee de hele groep zich inzet om iets te bereiken en iets nieuws op te bouwen, straalt van hen af. Ze hebben inmiddels ook al een aantal keren een optreden gegeven in Maassluis. De naam van de muziekgroep is In Harmonie’, en verwijst naast de muziek ook naar het idee om in harmonie samen te leren leven als oude en nieuwe Maassluizers.
De muziekgroep groeit en er is behoefte aan meer instrumenten, lesmateriaal, bladmuziek, muziekstandaards en lesmogelijkheden. Als Lions Maassluis willen we graag de opbrengst van het Classical Winter Concert doneren aan dit muzikale goede doel.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *